MIDDAG, Recept, Soppor

Ljuvlig pumpa soppa med chili och ingefära

Recept

Ingredienser:

• 1 Butternut pumpa
• 3-4 potatisar
• 1 stor gullök
• Vatten
• 2 msk Kokosgrädde
• Salt
• Peppar
• 1-2 msk grönsaksbuljong
• Chilikrydda
• Ingefära
• 1 Vitlöksklyfta
• Dagsgammalt bröd
• Olja

Skala och rensa pumpan, potatisen och löken. Skär dem i bitar och lägg dem i en kastrullen. Häll i vatten tills pumpan, potatisen och löken täcks. Låt koka tills allt är riktigt mjukt.

Tillsätt lite salt och grönsaksbuljong – smaka av, tillsätt mer om du tycker att att det behövs. Stäng av plattan – använd en stavmixern och mixa soppan slät. Häll i kokosgrädde, peppar, chili, pressad vitlök och lite riven ingefära. Häll inte i för mycket utav kryddorna på direkt, bättre med lite i taget och smaka av och hälla i lite igen. KLART!

Nu till krutongerna. Börja med att sätta på ungen på 200°C. Skär brödet i bitar, lägg ner bitarna i en påse, häll ner olja, salt och peppar. Stäng påsen och vänd den fram och tillbaka några gånger. Lägg dem sedan på en plåt och in i ugnen i ca. 7-10 min.
TIPS! Gillar man vitlökssmak så kan man ha i pressad vitlök i påsen med krutongerna – smaskigt värre!

Servera soppan med några krutonger i, det är himmelskt gott! 🙂
Bon Appetit!

 

 

Kommentera