LCHF, MIDDAG

(LCHF) Chili con carne

CHili con carne 3

Recept, 6 port

Ingredienser:

  • 3 st gullökar
  • 1-2 st färsk röd chili
  • 500g nötfärs
  • 1 ½ tsk paprika pulver
  • 1 ½ krm svartpeppar
  • 1-2 krm salt
  • 1 ½ msk soja
  • 2 burkar cocktail tomater på 400g
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 ½ msk smör
  • Riven färsk ingefära
  • Persilja till dekorering

Gör såhär:

Skala och hacka gul lökarna. Bryn färsen med smör i en gryta tills den fått fin färg, blanda ner löken och låt det steka tillsammans med färsen en stund. Ner med paprikapulver, salt, svartpeppar, soja och valfri mängd av röd chili. Riv sedan ner valfri mängd av ingefära i grytan.

Tillsätt tomaterna och låt allt stå och små koka tills grytan blivit tjock och smaken mustig. Sist men inte minst, skölj kidneybönorna och häll sedan ner dem och vita bönorna i grytan, rör om och låt stå. Toppa med persilja innan servering.

Tips! Ju längre du låter grytan stå och små koka desto godare blir maten.

 

Kommentera