BAKVERK OCH EFTERRÄTTER, Recept

Blåbärspaj toppad med färska blåbär och hallon

 

Recept, 1 sats

Fyllning:

  • 450-500g färska blåbär (går lika bra med frysta blåbär)
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk potatismjöl

Smulpaj:

  • 3 mask socker
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100g rumstempererat smör

Dekoration:

  • Blåbär
  • Hallon

Tillagning:

  1. Börjar med att skölj bären, lägg dem sedan på lite hushållspapper så dem vattnas av.
  2. Sätt på ugnen på 200g.
  3. Mätt upp potatismjöl och socker,  häll ner i en bakbunke tillsammans med blåbären och rör om. Fördela sedan i pajformen.
  4. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan smöret. Knåda ihop till en deg.
  5. Smula sedan degen över blåbären i pajformen.
  6. In i mitten av ugnen i ungefär 25 min.

Toppa med lite blåbär och hallon och servera med vaniljsås!

Kommentera