JUICE OCH SMOOTHIES, Recept

Blåbär- och jordgubbssmoothie och ingefärsshot

Imorse vaknade jag utav en hemsk smärta som brände i halsen.. å neej! var min första tanke. Men det var ganska väntat, efter denna helg! Har legat i sängen hela morgonen och tittat på Teen Wolf och förflyttade mig nyss ut till soffan. Tog mig själv i kragen och proppade i min dubbeldos av kapslarna och gjorde mig en ingefärsshot och en smoothie sprängsfylld med nyttigheter med bland annat blårbär och jordgubbar. Nu har jag lagt mig igen i soffan och börjat titta på Vampire Diaries igen(!) hahah Teen wolf tog slut 🙁

Smoothie och ingefärsshot

Här kommer recepten:

Blåbär-och jordgubbssmoothie, 2 portioner

 • 5 st jordgubbar
 • 1 dl blåbär
 • 1 dl mandelmjölk
 • 1 skopa valfri proteinpulver, jag använde mig utan Complete Vanilj som innehåller massa vitaminer, grönsaker och frukter.
 • ½ dl vatten

Ner med allt i en mixer och låt den göra jobbet 🙂

Ingefärsshot, 1 liter

 • 200g färsk ingefära
 • 1 dl vatten
 • ½ dl honung
 • 2-3 st citroner

Så här gör du:

 1. Häll ner 1 liter vatten i en kastrull. Grovriv ingefäran med skalet på och häll ner i vattnet. Låt sjuda i 20 minuter.
 2. Sila bort ingefäran och spara vattnet. Häll ner honungen medan vattnet fortfarande är varmt.
 3. Pressa ner citronjuicen och sila vattnet en gång till. Häll sedan ner i en flaska – förvara i kylskåpet.

 

Kommentera